Sådan klargør du din robotplæneklipper til vinteropbevaring

Med den første frost er det tid til at forberede og servicere din robotplæneklipper til vinteren. Vores vejledning gør det nemt at vintersikre din robotplæneklipper.

 STIHL iMOW® robotplæneklipper 422 rengøres med en klud og gøres vinterklar

Derfor har din robotplæneklipper brug for en vinterpause

I det sene efterår vokser græsset i din plæne kun meget langsomt, og der er ingen grund til at slå græsset om vinteren - faktisk kan det skade plænen eller din robotplæneklipper. Så når det bliver koldt, kan din havehjælp nyde en velfortjent vintersøvn.

Lave temperaturer, sne og regn kan beskadige den følsomme elektronik i din iMOW®, så du skal opbevare den indendørs om vinteren. Du bør også beskytte ladestationen mod fugt under opbevaring af iMOW®. 

Hvornår skal jeg sætte min robotplæneklipper væk for vinteren?

Plænen bør klippes sidst på året før den første frost, når temperaturen regelmæssigt er under ca. 10 °C – som regel i slutningen af oktober eller begyndelsen af november. Derefter er det tid til at tage robotplæneklipperen ud af drift til vinteropbevaring. 

STIHL iMOW® 422 robotplæneklipper i dockingstation på en græsplæne

Om foråret begynder din græsplæne at vågne af sin vinterdvale, og din robotplæneklipper skal være klar til at slå græsset for første gang i sæsonen. 

Hvornår kan jeg bruge min robotplæneklipper igen efter vinteren?

Det afhænger af den region, du bor i, og af de aktuelle vejrforhold. Som hovedregel markerer de første varmere solskinsdage mellem marts og april starten på den nye havesæson – så ved man, at vinteren er forbi. 

Vil du hellere have en anden til at servicere og opbevare din robotplæneklipper om vinteren? Vores STIHL-forhandlere rådgiver dig gerne, hvis du har spørgsmål, og kan om nødvendigt også udføre alt vigtigt arbejde på din iMOW®. 

Sådan forbereder og opbevarer du din robotplæneklipper til vinteren

Det kræver kun få trin at gøre din robotplæneklipper klar til vinteropbevaring. 

Vinterservice til din robotplæneklipper

Vi anbefaler, at du tager din robotplæneklipper med til en STIHL-forhandler til et årligt eftersyn i vintermånederne. Dette vil omfatte inspektion af følsomme komponenter som f.eks. batteriet, elektronikken og softwaren. 

Resumé: klargøring af din robotplæneklipper til vinteropbevaring 

  • Frost og sne kan beskadige din robotplæneklipper, så du bør opbevare den et tørt, varmt sted om vinteren.
  • Du bør sætte din robotplæneklipper til opbevaring senest i slutningen
  • af efteråret, inden de koldeste temperaturer rammer.
  • Sørg for, at din iMOW® er i god stand. Før du sætter robotplæneklipperen til vinteropbevaring, skal du kontrollere den for skader og om nødvendigt få den repareret hos en af vores kvalificerede forhandlere.
  • Rengør din robotplæneklipper grundigt, før du sætter den væk for vinteren.
  • Opbevar din robotplæneklipper på et tørt, aflåseligt sted om vinteren.