¡MOW® robotplæneklipperens klippeplan: en dynamisk plæneplejeplan

Når din robotplæneklipper er installeret, er næste trin at oprette en plæneklippeplan, der opfylder dine behov. Så kan du gå i gang!

En STIHL-forhandler sidder på knæ for at justere indstillingerne på en STIHL RMI 422 iMOW® robotplæneklipper i en have

Vælg den rette robotplæneklipper

Der findes en robotplæneklipper for næsten enhver have, stor eller lille, fordi ¡MOW®-modellerne kan håndtere plænearealer på op til 5.000 m². Den tid, du skal planlægge, afhænger af, hvor meget af græsplænen, plæneklipperen skal dække.

ModelRMI 422RMI 422 PRMI 422 PCRMI 522 CRMI 632RMI 632 CRMI 632 PRMI 632 PC
Maksimalt plæneareal i m28001.5001.7002.1003.0003.2004.0005.000
Gennemsnitlig ugentlig klippetid*16 timer25 timer28 timer35 timer35 timer38 timer40 timer50 timer

*Under ideelle forhold (ingen forhindringer, besværlig geometri eller skråninger i haven) i forhold til det angivne maksimale areal.

En smartphone, der viser iMOW®-appen

Du kan også vælge Connect.

Med modellerne i RMI 4- og RMI 6-serien ¡MOW® C kan du bruge appen til at justere mange af indstillingerne fra din smartphone eller tablet eller på selve maskinen. Det betyder, at du på afstand kan oprette klippeplanen, hente statusrapporter og f.eks. sætte græsslåningen på pause eller genstarte den. Appen er intuitiv og ekstremt nem at bruge.

Robotplæneklipperens klippeplan: indstilling af de bedste tidspunkter for græsslåning

Når din robotplæneklipper er klar, går den i gang med at slå græs ud fra en klippeplan med aktive tider, som du har indstillet. I aktive perioder kan robotplæneklipperen når som helst forlade dockingstationen for at slå græsplænen. Denne aktive tid er ikke kun optaget af klippe- og opladningsprocesser, men også af tomgangsfaser: din robotplæneklipper vil automatisk planlægge at afslutte alle klippe- og opladningsprocesser i de tilgængelige tilladte perioder, men du kan også foretage manuelle justeringer af klippeplanen. Vær opmærksom på eventuelle lovkrav ved indstilling af aktive tider, da selv støjsvage robotplæneklippere skal overholde lokale støjrestriktioner.

Pas på pindsvin!

Kæledyr er måske ikke de eneste væsner, der nyder din have – du har måske også vilde dyr som pindsvin, der bor der. Et vildtkamera, der optager aktivitet i din have, også om natten, kan bekræfte deres tilstedeværelse og hjælpe dig med at træffe passende forholdsregler. Risikoen for at skade pindsvin er dog meget mindre, hvis din robotplæneklipper kun er aktiv i dagslys, fordi de rumsterer om natten. Derfor er der større risiko, hvis du slår plænen i skumringen eller efter mørkets frembrud. Yderligere oplysninger og råd om, hvordan du bedst bruger dit elværktøj og beskytter dyr, finder du i betjeningsvejledningen til din iMOW® plæneklipper.

Vær opmærksom på, at pindsvin er en beskyttet art og er omfattet af en fredningskendelse; med andre ord må de ikke fanges og fjernes fra deres naturlige levested. Undtagelsen er hjælp til syge eller tilskadekomne pindsvin, men pindsvinene skal straks sættes tilbage i naturen, når de er blevet plejet. 

Klippeplanens aktive tider: arbejdstimer for din robotplæneklipper

Når du laver en klippeplan, skal den tid, du bruger på at klippe, være baseret på størrelsen af det område, der skal klippes - så din robotplæneklipper har brug for længere klippetid til at tage sig af større områder. Der skal også tages højde for eventuelle opladningsbehov, da din robotplæneklipperautomatisk tager højde for disse i sine aktive tider. Sørg for, at græsplænen holdes fri for genstande, der kan hindre robotplæneklipperens arbejde, når iMOW® er aktiv. Hold altid børn og dyr væk fra plæneklipperen, da der er risiko for, at de kommer til skade!

Regnsensor: beskyttelse af din plæneklipper og din plæne

Klipning i regnvejr forstyrrer klippemønsteret, gør robotplæneklipperen meget hurtigere beskidt og øger risikoen for, at græsrødderne bliver beskadiget. Derfor har din iMOW® robotplæneklipper en regnsensor som en vigtig funktion. Du kan vælge følsomhedsindstillingen fra "Klipning i al slags vejr" til "Kun klipning i tørt vejr". Når regnsensoren er slået til, stopper robotplæneklipperen med at arbejde, når det begynder at regne, og indhenter den tabte tid senere. Hvis du vil have, at din plæneklipper skal fortsætte med at køre på trods af vejret, kan du naturligvis blot justere sensorindstillingen eller helt slukke for den. Indbygget app-kommunikation betyder, at alle iMOW® C-modeller også modtager opdaterede online-vejrudsigter og dynamisk integrerer disse meteorologiske data i arbejdsplanen.

En STIHL RMI 422 iMOW® robotplæneklipper i sin dockingstation
En STIHL-forhandler indstiller den dynamiske klippeplan for en STIHL RMI 422 iMOW® robotplæneklipper på en grøn plæne

Sådan programmerer du en dynamisk klippeplan til din ¡MOW®

Indtast først størrelsen på dit klippeområde. Robotplæneklipperen beregner en plan, der indeholder den nødvendige ugentlige klippetid baseret på denne værdi, og foreslår derefter aktive tider, som du blot kan godkende med OK-knappen. Hvis du ønsker at ændre den foreslåede tidsplan, f.eks. fordi børnene leger i haven hver onsdag eftermiddag, kan du justere tiderne individuelt. 

Resumé: robotplæneklipperens klippeplan

  • Klippeplanen planlægger klippetider baseret på det område af plænen, der skal klippes.
  • Du kan indstille og justere klippeplanen individuelt.
  • Vi anbefaler, at du kun lader robotplæneklipperen køre i løbet af dagen, så der ikke er nogen natdyr i fare.
  • Regnsensoren hjælper med at registrere regn og kan opretholde klippemønsteret og -ydelsen.