Sådan gør du: Vedligeholdelse af ¡MOW® robotplæneklipperen

Din robotplæneklipper har brug for regelmæssig vedligeholdelse for at fungere effektivt og pålideligt. Vores vejledning til pleje og vedligeholdelse af iMOW® gør det nemt.

STIHL iMOW® robotplæneklipper 422 før vedligeholdelse på en grøn græsplæne

Derfor er regelmæssig vedligeholdelse vigtig

Din iMOW® robotplæneklipper udsættes for slitage hver dag, når den klipper din plæne. Følg et program med ugentlige og årlige vedligeholdelsesopgaver for at holde din robotplæneklipper i topform i længere tid. Her er alt, hvad du har brug for at vide. 

Klargøring af din ¡MOW® til vedligeholdelse

Aktivér spærreanordningen, før der udføres vedligeholdelse på robotplæneklipperen. Brug altid solide handsker, især når du arbejder med plæneklipperens kniv. Træk stikket ud, når der udføres vedligeholdelsesarbejde på dockingstationen.

Vigtigt: Overhold nøje de trin, der er beskrevet i brugervejledningen, ved alt vedligeholdelsesarbejde. Din STIHL-forhandler kan også udføre vedligeholdelsesarbejde, hvis du foretrækker ikke at gøre det selv. 

Værdien af vedligeholdelse

Jo mere du bruger på at vedligeholde din robotplæneklipper, jo færre problemer får du. Vedligehold din iMOW® regelmæssigt, og den vil fungere godt i årevis. 

Hvornår skal du servicere din robotplæneklipper?

Ugentlig vedligeholdelse og årlig service af din robotplæneklipper sikrer, at din iMOW® forbliver i god stand. Vi anbefaler følgende vedligeholdelsesprogram til robotplæneklippere: 

En STIHL iMOW® 422 robotplæneklipper i dockingstationen

Daglig vedligeholdelse

Giv din robotplæneklipper et hurtigt visuelt eftersyn hver dag, den er i brug. Kontrollér, hvordan maskinen ser ud, og om dockingstationen er intakt. Sørg for, at plænen, der skal slås, er fri for genstande, der kan beskadige din iMOW®. 

Undersiden af en STIHL iMOW® 422 robotplæneklipper rengøres med en børste

Ugentlig vedligeholdelse

Deaktiver plæneklipperen, og vend den på siden. Fjern eventuelt snavs på kabinettet med en blød klud, og rengør plæneklipperens knive med en børste. Fjern eventuelle græsstykker, der sidder fast i kabinettet eller plæneklipperen med en træpind. Vi anbefaler også, at disse dele kontrolleres ugentligt som en del af vedligeholdelsesprogrammet for din robotplæneklipper. Du kan finde flere oplysninger i artiklen om rengøring af din iMOW®.

 

Årligt eftersyn

Tag din robotplæneklipper med til din STIHL-forhandler til vintereftersyn som en del af det årlige vedligeholdelsesprogram. Forhandleren kontrollerer for slitage og ser på batteriet, softwaren og det elektroniske modul. 

Klargøring af din robotplæneklipper til længere tids opbevaring

Det er nemt at klargøre din iMOW® robotplæneklipper til opbevaring efter vækstsæsonen. Efter lidt vedligeholdelse og rengøring er din plæneklipper klar til at hvile sig i den kolde årstid. Læs i denne artikel, hvordan du gør din iMOW® klar til vinteren. 

Er du usikker på, hvad din iMOW® har brug for? Vores STIHL-forhandlere besvarer gerne dine spørgsmål 

Resumé: vedligeholdelse af robotplæneklipper

  • Udfør regelmæssig vedligeholdelse for at sikre, at din robotplæneklipper fungerer upåklageligt i mange år.
  • Klargør vedligeholdelsesarbejdet ved at aktivere spærreanordningen, og bær robuste handsker.
  • Følg et dagligt, ugentligt og årligt vedligeholdelsesprogram for din robotplæneklipper.
  • Du kan også tage din robotplæneklipper med til din forhandler for vedligeholdelse, hvis du foretrækker det.
  • Kontrollér og rengør din robotplæneklipper, så den er klar til vinteropbevaring.