Installationsvejledning til MOW®-robotplæneklipper

Med iMOW® passer din plæne sig selv, men korrekt installation af din robotplæneklipper er afgørende for de resultater, du ønsker. Vi fortæller dig, hvordan det gøres.

En STIHL iMOW® 422 robotplæneklipper på terrasse med kabel og betjeningsvejledning

Hvorfor vælge en robotplæneklipper?

En perfekt plæne kræver regelmæssig pleje. Gør livet nemt for dig selv med en robotplæneklipper, der gør plæneplejen ubesværet. Ikke blot klipper den automatisk, men den gøder også din plæne ved at findele afklippet, og tilfører jorden værdifulde næringsstoffer. Når du har konfigureret din robotplæneklipper, vil din græsplæne se bedre ud end nogensinde før med bare lidt tid og ingen anstrengelser. Installationen af din robotplæneklipper kræver blot, at du indstiller klippetiderne og klippeområdet, så klarer iMOW® resten. Vi guider dig gennem installationsprocessen for din iMOW® robotplæneklipper. 

Installation af robotplæneklipperen: Gør det selv eller få hjælp?

Vores kvalificerede forhandlere kan tage sig af hele installationen og opsætningen efter anmodning. Det er ikke så udfordrende at gøre det selv, men det tager lidt tid. Vi guider dig gennem installationstrinnene for at gøre din robotplæneklipper klar til brug. 

Ovenstående billede af en iMOW® robotplæneklipper, dockingstation, kabel, handsker, manualer, installationssæt og blyant og papir

Forberedelse

Inden du installerer din iMOW robotplæneklipper, anbefaler vi, at du slår græsset en sidste gang, så det har en længde på 4 til 5 cm. Hvis jorden er hård, hjælper det med at vande klippeområdet, så det bliver nemmere at slå fastgørelsessøm og stifter til dockingstationen i. 

Du skal bruge følgende materialer til installation af din robotplæneklipper: 

 • Dockingstation
 • Betjeningsvejledning og quick guide
 • Hammer
 • Kombinationstang
 • Kabelstripper
 • Blyant og papir
 • Installationssæt

Vælg et installationssæt i størrelse S eller L afhængigt af størrelsen af din græsplæne.

En STIHL-forhandler optegner et plæneareal til en STIHL iMOW® 422 robotplæneklipper

Trin 1: kortlægning af klippeområdet

Vi anbefaler, at du starter med at tegne en skitse af din græsplæne og markere faste genstande i klippeområdet, f.eks. et gyngestativ. Medtag den ønskede placering for dockingstationen på din skitsering, og tegn afgrænsningskablets bane rundt om klippeområdet. Når du trækker afgrænsningskablet, skal du sørge for, at det ikke krydser nogen steder. 

Betjeningspanelet på en STIHL iMOW® 422 robotplæneklipper

Trin 2: Installation og grundindstillinger

Installationsassistenten til STIHL iMOW® robotplæneklipperen guider dig gennem alle de nødvendige trin til den første installation. Den er nem at bruge og meget intuitiv: Først skal du indstille sprog, dato og klokkeslæt – sørg for, at datoen er korrekt, ellers kan du ikke programmere robotplæneklipperen til at arbejde, når du ønsker det.

En STIHL-forhandler monterer dockingstationen til en STIHL iMOW® 422-robotplæneklipper i en have

Trin 3: Installation af dockingstationen

Når din iMOW® robotplæneklipper ikke tager sig af plænen, tilbringer den tiden i dockingstationen, hvor plæneklipperens batteri automatisk oplades. Der er flere ting, du skal overveje, når du beslutter dig for, hvor din dockingstation skal installeres. 

PlaceringIndenfor eller udenforTilslutning til elnettetIngen kilder til interferens
Direkte sollys kan forårsage temperaturstigninger i plæneklipperen og medføre længere opladningstider for batteriet. Vi anbefaler installation i et skyggefuldt, beskyttet område. Hvis du ikke har et skyggefuldt sted til rådighed, kan du montere et beskyttelsestag over dockingstationen. Dette tilbehør sikrer, at din robotplæneklipper er bedre beskyttet mod vejret. Dockingstationen skal placeres på en sådan måde, at den kan ses tydeligt, så man ikke risikerer at snuble over den.Robotplæneklipperen kan installeres inden for eller uden for klippeområdet. Begge installationsmuligheder er beskrevet i betjeningsvejledningen.Strømtilslutningen skal være tæt nok på dockingstationen til, at de nødvendige strømkabler kan tilsluttes både dockingstationen og strømtilslutningen – strømkablet må ikke ændres på nogen måde. Vi anbefaler at bruge en stikkontakt med overspændingsbeskyttelse.Metal, jernoxid og magnetiske eller elektrisk ledende materialer samt gamle afgrænsningskabelinstallationer kan forstyrre plæneklipperens funktion. Sørg for, at eventuelle forstyrrelseskilder fjernes.

Afgrænsningskabel til en STIHL iMOW® 422 robotplæneklipper, der lægges langs kanten af en plæne

Trin 4: installation af afgrænsningskabel 

Afgrænsningskablet fortæller robotplæneklipperen, hvor den skal slå græs. Dockingstationen sender et signal gennem kablet, som derefter opfanges af iMOW®.

Se vores videovejledning for flere oplysninger om korrekt udlægning af afgrænsningskablet omkring græsslåningsområdet, og hvordan du tilslutter dockingstationen. 

Vigtigste punkter ved udlægning af afgrænsningskabel

Slå fastgørelsessømmene helt ned i jorden, 28 cm fra kanten af klippeområdet (eller 33 cm for iMOW® RMI 632). Sømafstanden skal være ca. en meter.

Afmærk afgrænsningsområder omkring alle genstande, som din robotplæneklipper skal undgå, f.eks. blomsterbede og træer inden for klippeområdet eller forhindringer, der er under 8 cm høje (under 10 cm høje for iMOW® RMI 6). Afgrænsning af klippeområdet kræver nogle overvejelser. 

En STIHL-forhandler bruger betjeningspanelet på en STIHL iMOW® 422 robotplæneklipper i en have

Tips og sikkerhedsforanstaltninger

Her er et lille ekstra råd, du kan bruge sammen med vores installationsvejledning. 

Indstilling af klippehøjden

I de første par uger indstilles robotplæneklipperens klippehøjde til 5 cm. Dette er med til at forhindre skader på afgrænsningskablet, før det har fæstnet sig i jorden efter udlægningen, og det garanterer også sikker drift af din robotplæneklipper. Du kan senere vælge en lavere klippehøjde, hvis du ønsker det. Vi anbefaler at holde græsset længere i langvarige tørre perioder for at sikre, at jorden ikke tørrer så hurtigt ud, og at dit græs ikke afsvides. 

Sikkerhedsanvisninger

STIHL iMOW® robotplæneklipperen overholder alle gældende sikkerhedsstandarder. Det er dog vigtigt at huske følgende: Undgå at opholde dig på græsplænen, når iMOW® robotplæneklipperen er aktiv, og sørg også for, at der hverken er børn eller dyr på græsplænen i disse perioder.

Sørg for, at din robotplæneklipper kun arbejder om dagen, så natdyr ikke er i fare. Din iMOW® kan udføre alt græsslåningsarbejde i løbet af dagen. 

Professionel installation af din robotplæneklipper

Hvis du foretrækker at få en STIHL-forhandler til at sørge for installationen, har du også mulighed for dét. Vores lokale forhandlere står klar til at hjælpe dig, så du kan slappe af, når havesæsonen starter! 

Resumé: installation af robotplæneklipper 

 • Klargør klippeområdet ved at bruge en plæneklipper til at klippe græsset til en længde på 4-5 cm
 • iMOW®-installationsassistenten guider dig gennem installationen.
 • Den ideelle placering for dockingstationen er et skyggefuldt, plant sted med en passende strømtilslutning i nærheden.
 • Udlæg afgrænsningskablet for at markere afgrænsningen af det område, der skal slås.
 • Du kan også få en betroet STIHL-forhandler til at installere din robotplæneklipper.