Den rigtige brændstofblanding til din benzindrevne græstrimmer eller buskrydder

Din benzindrevne græstrimmer kører på en brændstofblanding af benzin og motorolie. Brug den rigtige blanding for at holde værktøjet i topform i mange år fremover.

En mand fylder brændstoftanken på en STIHL græstrimmer fra en stor flaske foran nogle buske

Det rigtige forhold i din græstrimmers brændstofblanding

Det er vigtigt at forsyne din græstrimmer eller buskrydder med en brændstofblanding, der er fremstillet efter den rigtige opskrift: Uegnede brændstoffer og forkerte blandingsforhold kan forårsage alvorlige skader, der kan medføre, at stemplet sætter sig fast, overdreven slitage og i sidste ende en kortere levetid for din græstrimmer. Det blandingsforhold, du skal huske, når du blander brændstoffet til din trimmer, er: 

Ved brug af STIHL 2-taktsmotorolie 

1:50 = 1 del olie + 50 dele benzin 

Ved brug af andre produkter

Enhver totaktsolie, du bruger i din græstrimmer, skal have TC-klassificeringen, og du kan bruge samme blandingsforhold for brændstoffet som med STIHL motorolien:

1:50 = 1 del olie + 50 dele benzin

En mand hælder STIHL HP 2-taktsmotorolie i et målebæger

Beregning af andele 

Eksempel på brændstofblandingsforhold 

Du kan opnå et brændstofblandingsforhold på 1:50 med 5 l benzin og 0,1 l (100 ml) olie. 

Hvilken type benzin skal jeg bruge i min brændstofblanding?

Benzinen i din græstrimmers brændstofblanding skal have et oktantal på mindst 90 RON. Den benzin, der er almindeligt tilgængelig på britiske tankstationer, er blyfri og har et oktantal på 95/97/98 RON, hvilket også er bedre for brugernes sundhed og miljøet. Brug brændstof af høj kvalitet for at opnå den bedste ydeevne. 
En samling dunke med en flaske STIHL HP Super 2-taktsmotorolie og en orange kombinationsdunk

Hvilken type motorolie skal jeg bruge i min brændstofblanding?

Til 2-taktsmotorer må der kun anvendes olie af høj kvalitet, som opfylder kravene til TC-klassificering. Vi anbefaler STIHL 2-taktsmotorolie, som er specielt udviklet til STIHL redskaber og forlænger din græstrimmers levetid. 

Forsigtig: Dårligere produkter kan beskadige trimmerens motor, tætningsringe og brændstoftank. 

Oplysninger om blanding: Tilbered din græstrimmer-brændstofblanding i en beholder, der er godkendt til brug med brændstof – STIHL sælger kombinationsdunke, der er ideelle. Hæld først olien i, derefter benzin, luk dunken, og ryst den godt for at blande brændstofblandingen. Nu er du klar til at bruge brændstofblandingen i tanken på din græstrimmer eller buskrydder. Vær forsigtig, når du åbner beholderen, i tilfælde af, at der er opbygget tryk indeni. 

Betjeningsvejledning til din STIHL-græstrimmer

Find og download betjeningsvejledningen til din STIHL-græstrimmer her. 

Brændstofblanding til STIHL græstrimmer

Trimmet græs i forgrunden med en lang, uregerlig børste bagved.

Den rigtige brændstofblanding til din græstrimmer - ingen blanding påkrævet

Brug af uegnet brændstof eller blandingsforhold kan beskadige græstrimmeren. Den nemme måde at give dine STIHL redskaber den bedste behandling på er ved at vælge STIHL MotoMix-brændstof, en forblandet brændstofblanding uden ethanol, der er specielt formuleret til vores værktøjer og garanterer høj ydeevne og lang levetid.

Resumé: græstrimmer-brændstofblanding 

  • Brug af den rigtige brændstofblanding i din græstrimmer beskytter den mod skader som f.eks. fastsiddende stempler 
  • Vi anbefaler STIHL 1:50 2-taktsmotorolie med benzin, blandingsforhold 1:50 – 1 del olie til 50 dele benzin 
  • Hvis du bruger et andet oliemærke, skal du sørge for, at det har TC-klassificeringen. Det samme blandingsforhold på 1:50 gælder 
  • STIHL MotoMix er perfekt til din benzindrevne græstrimmer – det er en ideel brændstofblanding, der allerede er blandet og specielt formuleret til motoren. Den skaber lave emissioner med høj ydeevne og har en lang holdbarhed