Sådan starter du en STIHL motorsav

Sådan starter du din STIHL benzinmotorsav – vi guider dig gennem teknikker og sikkerhedshensyn med tydelige instruktionsvideoer.

En STIHL MS 180 C-BE motorsav på jorden med en person iført beskyttelseshandsker, der holder håndtaget.

Før du starter din STIHL motorsav

Før du kan starte din benzindrevne motorsav, skal du sørge for, at du har et sikkert område at bruge den i.

Klargøring af et område til motorsavsarbejde

 • Benzindrevne motorsave begynder at generere giftige emissioner fra det øjeblik, motoren starter. Disse gasser kan være lugtfri og usynlige, så det er vigtigt kun at bruge motorsaven udendørs eller i godt ventilerede indendørs rum. Et lukket rum er ikke et sikkert sted at arbejde med din STIHL motorsav.
 • Kontrollér jorden i dit arbejdsområde: Et ujævnt underlag og frisk bark kan udgøre en snublefare sammen med glatte, våde, snedækkede, isede eller skrånende overflader.
 • Hold andre personer, især børn, væk fra dit arbejdsområde.
En STIHL MS 261-benzinmotorsav med kædeskærm bæres af en mand, der går over en bro

Det er vigtigt at være opmærksom på disse sikkerhedshensyn, før du begynder at arbejde med din STIHL-motorsav:

 • Benzin kan være ekstremt farligt, så sørg altid for at påfyldningsstedet er mindst 3 meter væk fra det sted, hvor du bruger din STIHL-motorsav.
 • Undersøg dit arbejdsområde omhyggeligt, og vær opmærksom på potentielle forhindringer. Sørg for, at der er en fri flugtvej i tilfælde af en nødsituation. Glatte, ujævne eller isede overflader kan være farlige, så prøv om muligt at undgå dem. 
 • Sørg for, at der ikke er nogen personer i umiddelbar nærhed af din motorsav. Når det er sagt, bør du aldrig arbejde alene, og du skal sørge for, at du kan blive hørt, hvis du har brug for at tilkalde hjælp.
Skovarbejder iført beskyttelsesudstyr med STIHL MS 462 C benzinmotorsav i en nåleskov

Opstartstrin til en STIHL benzinmotorsav

Du har kontrolleret, at dit arbejdsområde er sikkert, så nu er det tid til at komme i gang med din sav. Nedenstående trin fører dig gennem startprocessen for din STIHL-motorsav, men du skal også altid følge sikkerhedsanvisningerne i din betjeningsvejledning.

Følg anvisningerne for din STIHL-motorsav: Vi har beskrevet, hvordan du starter en motorsav uden M-Tronic, samt de instruktioner, du skal bruge, hvis du har et M-Tronic-værktøj.

Selvom de anførte trin er til start af motorsaven på plant underlag, kan de tilpasses, hvis tykke buske eller sne gør det upraktisk at starte på jorden: Du kan i stedet holde din STIHL-motorsav mellem knæ og lår for at starte den og springe de trin over, der ikke er relevante. 

Følg anvisningerne for din STIHL-motorsav: Vi har beskrevet, hvordan du starter en motorsav uden M-Tronic, samt de instruktioner, du skal bruge, hvis du har et M-Tronic-værktøj.

Sådan starter du en STIHL-motorsav uden M-Tronic

En person med handsker starter en STIHL MS 261 C-M benzinmotorsav med et Light 04-sværd

Sådan starter du en STIHL-motorsav med M-Tronic

Nærbillede af starthåndtaget på en STIHL MS 261 C-M benzinmotorsav med M-Tronic og ElastoStart.

STIHL ErgoStart og STIHL ElastoStart gør det nemt at starte

Ud over M-Tronic-systemet tilbyder STIHL også andre funktioner, der gør det nemmere at starte motorsaven: STIHL ErgoStart reducerer den nødvendige kraft til start, og det specielle STIHL ElasoStart-støddæmpergreb gør startprocessen jævn uden pludselige belastningsspidser.

BEMÆRK

Denne vejledning er et supplement til betjeningsvejledningen til din STIHL motorsav. Videoerne viser kun én motorsav som eksempel, og andre motorsave kan have forskellige betjeningselementer. Sørg for at gøre dig fortrolig med din egen motorsav, før du bruger den, og læs hele betjeningsvejledningen. Kontakt din STIHL-forhandler direkte, hvis du har spørgsmål.

Resumé: Sådan starter du en STIHL benzinmotorsav

 • Den korrekte måde at starte en STIHL-motorsav på kan variere afhængigt af modellen.
 • Før du starter dit værktøj, skal du læse betjeningsvejledningen omhyggeligt.
 • For at starte en STIHL-motorsav sikkert kan du enten foretage en start fra jorden eller en knæstart
 • Du skal bruge færre trin for at starte en motorsav med M-Tronic – du behøver f.eks. ikke trække i startsnoren en gang til.
 • Begynd ikke at arbejde med din motorsav, før du har gennemført opstartssekvensen. Hvis du starter på jorden, må du ikke løfte motorsaven, før den kører korrekt.
 • Hvis du følger disse anvisninger, og din STIHL motorsav stadig ikke starter korrekt, anbefaler vi, at du kontakter en STIHL-forhandler.