STIHL ErgoStart

Komfortabel fra begyndelsen

STIHL ErgoStart

Aldrig har det været så nemt at starte. Med den innovative STIHL ErgoStart starter du STIHL motorredskaber uden at bruge mange kræfter; nemt og ukompliceret. En ekstra fjeder mellem krumtapakslen og startspolen gør det muligt. Du kan genkende STIHL maskiner med STIHL ErgoStart på "E"'et i modelbetegnelsen.

Indlysende fordele

  • Der kræves mindre kraft: De maksimale belastninger ved start af motoren reduceres betydeligt.
  • Roligt, jævnt træk i starthåndtaget: Enkelte belastninger, der forårsages af kompressionen, kan ikke mærkes i starthåndtaget.
  • Lavere starthastighed: Den nødvendige hastighed ved træk i startsnoren reduceres væsentligt.
  • Pålidelig start: Det er lige meget, om du trækker hurtigt eller langsomt i startsnoren – motoren starter problemfrit og pålideligt.

Sådan fungerer det

Et jævnt træk med to fingre er nok: For i sammenligning med traditionelle startanordninger kan du med STIHL ErgoStart ikke blot trække mere kraftbesparende men også to tredjedele langsommere i startsnoren. Med det jævne træk i startsnoren bliver fjedrene spændt mod kompressionstrykket. Belastninger som følge af rykagtige bevægelser undgås. Fjedrene giver automatisk den lagrede energi videre til krumtapakslen, sætter denne i bevægelse og sørger for, at motoren starter pålideligt.

Mellem snorspolen og krumtapakslen monteres et fjederhus med fjedre samt to medbringere. Den kraft der bruges til at trække i startsnoren, spænder fjedrene mod den kraft, som stemplet udøver under kompressionen. Hvis energien i de forspændte fjedre overstiger den kraft, som stemplet udøver under kompressionen, drejer krumtapakslen, og motoren startes.

Yderligere oplysninger

Mens der under aktiveringen af standard-startsystemet skal bruges rykagtige, hurtige bevægelser, er det med STIHL ErgoStart nok med et roligt, jævnt træk i startsnoren. Resten klarer ErgoStart-systemet. Unødige, forstyrrende belastninger under kompressionen bortfalder.