STIHL skæreskiver: præcis, robust, alsidig pålidelighed

At have de rigtige skæreskiver gør hele forskellen, når du bruger skæremaskiner til at arbejde med de hårdeste materialer. Få mere at vide her.

En mand på en byggeplads, der arbejder med en STIHL TS 500i skæremaskine

STIHL-skæreskiver – skær de hårdeste materialer

Skæreskiverne leder skæremaskinens kraft ind i det materiale, der skal skæres. Der er betydelige udfordringer ved arbejde med skæremaskiner, og kravene til disse værktøjer er tilsvarende høje. Vore skæreskiver opfylder de højeste kvalitetsstandarder, så du altid kan stole på præcis skæring og sikker maskindrift på byggepladser, under vejarbejde eller ved redningsarbejde. Det er muligt takket være innovative produktionsteknikker og den optimale afstemning af STIHL-skæreskiver og skæremaskiner.

De forskellige typer skæreskiver

STIHL-skæreskiver kan inddeles i to hovedkategorier: slibende skæreskiver og diamantskæreskiver. Sådan adskiller de sig:

Slibende skæreskiver

En mand bruger en STIHL TS 500i skæremaskine med en slibende skæreskive på en byggeplads

STIHL slibende skæreskiver er fremstillet af glasfiber, harpiksbindemidler og slibende korund. Disse materialer blandes, formes og opvarmes for at producere det færdige produkt. Derved sikres en optimal binding af komponenterne. Den specielle behandling af skiverne samt de tredobbelte glasfibermåtter sikrer fejlfri stabilitet ved senere brug – selv ved de højeste hastigheder. Slibende skæreskiver er betydeligt billigere end diamantskæreskiver, og deres styrke ligger især i bearbejdning af metaller og støbejernsrør.

Diamantskæreskiver

STIHL TS 440 skæremaskine med diamantskæreskive i drift

Diamantskæreskiver er alsidige skæreskiver, der er universelt velegnede til bearbejdning af en lang række materialer. Især når de anvendes på natursten, beton og asfalt, gør de en stor forskel sammenlignet med andre skivematerialer.

Hovedklingen er fremstillet af specialstål, som er yderligere hærdet, hærdet og forspændt. Denne specielle behandling af hovedklingen sikrer, at skiven forbliver stabil og pålidelig selv under tunge belastninger – og ved tophastigheder på 360 km/t.

Diamanterne placeres ikke kun korrekt på skæreskivens skæresegment ved hjælp af en højtryks sintringsproces, men bindes også optimalt inden for segmentet. Sintring ved høj varme skaber en ekstremt holdbar sammensætning uden mellemrum, hvilket giver optimal skæreydelse. Det færdige skæresegment svejses fast på hovedklingen. I modsætning til direkte sintring af skiverne muliggør denne proces en ekstremt robust forbindelse, som overfører skæremaskinens kraft optimalt til skæring af selv de hårdeste materialer.

STIHL-skæreskiver

STIHL-skæreskiver er optimalt afstemt til vores skæremaskiner – sammen garanterer de, at du kan arbejde effektivt, komfortabelt og sikkert. Ved at udvikle komponenterne sammen opnår vi en lang levetid med hurtig og præcis skæring. De specielle fremstillings- og forarbejdningsteknikker, vi bruger til at fremstille vores skæreskiver, giver mindre vibration under skæring og gør det muligt at overføre skæreskivens kraft optimalt til det materiale, der bearbejdes. Vores brede udvalg omfatter den rigtige skæreskive til din specifikke anvendelse og dine arbejdsforhold, så du kan få mest muligt ud af din skæremaskine.

Ønsker du personlig rådgivning?

Oversigt: Skæreskiver

  • STIHL-skæreskiver opfylder de højeste kvalitetsstandarder og er optimeret til brug med STIHL-skæremaskiner.

  • De specielle fremstillings- og forarbejdningsteknikker, vi bruger til at fremstille vores skæreskiver, garanterer, at du kan arbejde effektivt, ergonomisk og sikkert.

Mere om innovative teknologier