Sådan udskiftes græstrimmertråden

Planlægger du at udskifte trimmertråden i din buskrydder? Vi viser dig, hvad du skal tænke på, når du gør det.

Person, der vikler trimmertråden op på en STIHL FSA 57 batteridrevet buskrydder

Oversigt: Sådan udskiftes trimmertråden

  • Forskellige STIHL trimmerhoveder, trimmertråde og trådruller er egnet til forskellige anvendelsesområder
  • Læg klippetråden i blød i vand i 24 timer, før den rulles op eller bruges.

  • For at udskifte trimmertråden skal du enten åbne STIHL trimmerhovedet eller, med den praktiske komfortfunktion, blot indsætte tråden for at montere den.

  • Vikl trimmertråden på ved at dreje trimmerhovedet

  • Alternativt kan du bruge en forfyldt spole

Udskiftning af trimmertråd: de tre mulige metoder til STIHL trimmerhoveder

Uanset om din tråd er slidt op, eller du bare vil have din buskrydder eller plænetrimmer til at opfylde nye krav, vil det på et tidspunkt være tid til at udskifte din trimmertråd. Der er grundlæggende tre forskellige metoder til at vikle trimmertråd på et STIHL trimmerhoved.

Standardtrimmerhoveder: Fjern først trimmerhovedet fra buskrydderen, og åbn det. Du kan derefter vikle den nye trimmertråd på den blotlagte spole. Pilene hjælper dig med at vikle trimmertråden i den rigtige retning. Hvis du foretrækker ikke at gøre det selv, hjælper en STIHL forhandler i nærheden dig gerne.

Komforttrimmerhoveder: Med disse trimmerhoveder kan du nemt vikle trimmertråden op udefra. Du skal blot føre den ønskede længde tråd ind i trimmerhovedet og derefter vikle den rundt om trådrullen ved at dreje undersiden af trimmerhovedet. Dette spoler tråden op på spolen uden at skulle skille hovedet ad. Det eneste, du skal være opmærksom på her, er at sørge for, at trimmertråden stikker lige langt ud fra begge sider af trimmerhovedet, før den vikles op. Trimmerhoveder med denne komfortfunktion er markeret med bogstavet "C" i modelnavnet.

Der er også en tredje mulighed for udskiftning af trimmertråd, der passer til både standard- og komforttrimmerhoveder: Åbn trimmerhovedet, og sæt en fyldt spole i.

Den rigtige trimmertråd til enhver udfordring

Har du planer om at udskifte din trimmertråd og spekulerer på, hvilken tråd der passer bedst til din STIHL buskrydder? Som tommelfingerregel gælder, at jo længere og tættere græsset er, jo tykkere skal trimmertråden være. STIHL trimmertråde fås i forskellige farver, der hver især repræsenterer en bestemt diameter, så de er nemmere at genkende og orientere. Røde trimmertråde har f.eks. altid en diameter på 2,7 millimeter. Følgende vejledning vil hjælpe dig med at finde ud af, hvilken trimmertråd der er bedst til din planlagte opgave, og hvilken farve du skal kigge efter:

Vigtig note: Jo tykkere tråden er, jo mere kraft skal du bruge for at opnå et rent snit. Så for at forstå, hvilken trimmertråd der er den rigtige for dig, skal du overveje både trimmerhovederne og de passende græstrimmere, kratryddere og buskryddere.

For at hjælpe dig med at holde styr på de vigtigste punkter har vi samlet alle vigtige oplysninger om trimmertråde, trimmerhoveder og klinger på vores produkttilbehørssider. 

Klargøring af trimmertråden til oprulning og korrekt opbevaring

Sidst men ikke mindst anbefaler vi, at du lægger trimmertråden i blød i vand i 24 timer før brug for at sikre korrekt opbevaring og optimal forberedelse af trimmertråden.

Plastbeholder med udrullet trimmertråd og et STIHL trimmerhoved

Trimmertråde mister fugt og dermed elasticitet over tid. Hvis de lægges i vand, hjælper det dem med at restituere begge dele, hvilket sikrer, at de slides mindre hurtigt.

I øvrigt er det ikke nødvendigt at rulle tråden ud for at lægge den i blød: Du kan blot lægge den fyldte spole med trimmertråd direkte i vandet.

Det betyder også, at du ikke behøver at bekymre dig om at opbevare din tråd: Du kan blot lade den blive i din græstrimmer, indtil du skal bruge den næste gang.