STIHL batteriproduktion

Hvordan fremstilles et professionelt STIHL-batteri? Find ud af mere her. Vi guider dig trin for trin gennem batteriproduktionen på STIHLs hovedkontor i Waiblingen. Følgende video giver dig et indledende indblik.

Oversigt: Batteriproduktion 

  • Produktion af batteriprodukter hos STIHL siden 2009 
  • Egen batteriproduktion i Waiblingen, herunder de professionelle rygsækbatterier AR 2000 L og AR 3000 L fra AP-systemet  
  • Produktion i forskellige trin, fra klargøring af celleholdere til end-of-line test  
  • Maksimal præcision og forskellige kvalitetssikringsforanstaltninger påkrævet   

Batteriekspertise hos STIHL

STIHL har allerede mange års batteriekspertise. STIHL har fremstillet batteridrevne produkter siden 2009.  

I 2016 blev STIHLs kompetencecenter for batteri- og elektroteknik etableret for at kombinere udviklingen af effektiv batteri- og elektroteknologi og opfylde STIHLs krav til ydelse og holdbarhed i moderne batteridrevne maskiner. 

Siden 2018 har STIHL også haft sin egen batteriproduktion i umiddelbar nærhed af udviklings- og kompetencecentre.

Professionel kraft fra Waiblingen

I Waiblingen producerer STIHL de professionelle rygsækbatterier AR 2000 L og AR 3000 L fra AP-systemet. Disse ergonomiske og holdbare batterier er ideelle til kontinuerlig professionel brug, f.eks. med løvblæsere, hækkeklippere eller KombiEngines.

Det professionelle STIHL AR 2000 L-batteri leverer 1.015 watt-timer med 60 battericeller. Vægten på 7,4 kg kan bæres komfortabelt på ryggen.

STIHL AR 3000 L har endnu mere kraft. Dens 90 battericeller leverer 1.520 watt-timers energi med en samlet vægt på 9,5 kg.

Indblik i STIHLs batteriproduktion

Hvilke produktionstrin er nødvendige, og hvordan sikrer STIHL, at alle prøver opfylder de høje kvalitetskrav under produktionen? Vi guider dig gennem produktionen.

Hvad er særligt vigtigt i batteriproduktionen?

Elektrostatiske udladninger udgør en betydelig risiko under hele batteriproduktionen. Medarbejderne bærer derfor særligt afledende arbejdstøj for effektivt at beskytte de stadig ubeskyttede elektroniske komponenter under produktionen.

Fra cellemontering til end-of-line-test har STIHL installeret forskellige kvalitetssikringsprocesser for at levere den bedste kvalitet til opladning og brug.

De følsomme komponenter tillader ingen fejltolerancer i produktionsprocessen. Derfor kræver hvert eneste trin i batteriproduktionen maksimal præcision, så det færdige batteri lever op til de høje kvalitetsstandarder, vi og vores kunder forventer.

Perspektiver

STIHL udvider fortsat batteriproduktionen på hovedkontoret i Waiblingen og producerer også det professionelle batteri AP 500 S på fabrikken i Tyskland. Samtidig bygges der et nyt produktionsanlæg til professionelle batteriprodukter, som fra 2024 starter produktionen på Waibling Plant 2.

STIHL videreudvikler smarte batterier, så brugeren kan tilpasse batteriet endnu mere præcist til anvendelsen. Det opnås f.eks. ved hjælp af intelligent opladningsteknologi, der automatisk tilpasser sig den aktuelle opgave. Dette sikrer, at den fulde effekt er tilgængelig til tiden med maksimal batterilevetid i fremtiden.

Endnu mere for teknologientusiaster