Batterifordele for professionelle brugere

Professionelle brugere kan godt lide at arbejde med STIHL batteriværktøjer, da det giver mange fordele. Vi præsenterer de vigtigste.

En STIHL-professionel på et loft saver en træbjælke med en batteridrevet motorsav, mens en anden arbejder bruger en batteridrevet motorsav i baggrunden

Oversigt: Batterifordele 

 • AP batterier har mange fordele, f.eks. Integration i STIHL connected, indikator for opladningstilstand eller brug i regnvejr 
 • Fordele for medarbejderne omfatter blandt andet ergonomisk design og nem opstart
 • For virksomheder typisk lavere driftsomkostninger med høj ydeevne  
 • Stille, emissionsfrit arbejde i private haver, skoler og boligkomplekser  
 • Fleksibel opladning af batteriflåden med innovative ladeløsninger som multiladeren eller bottTainer

Generelle batterifordele 

STIHLs batteriværktøjer giver mange fordele inden for have-, landskabs- og træpleje samt kommunalt arbejde – for medarbejdere og virksomheder såvel som for kunder. De muliggør effektivt og emissionsfrit arbejde. De er også støjsvage, kraftfulde og har en lang levetid. 

STIHL AP-systemet til professionel brug omfatter et bredt udvalg af batteriværktøjer fra forskellige kategorier, som er særligt alsidige takket være højtydende lithium-ion-batterier og rygsækbatterier. Gennemprøvet STIHL-kvalitet, de højeste sikkerhedsstandarder, omfattende tilbehør og intelligent energi- og ladestyring medfølger.

Fordele ved STIHL lithium-ion-batterier

Lithium-ion-batterier anvendes i alle STIHL batteriværktøjer – de giver mange fordele:

 

 • Lang produktlevetid 
 • Ingen hukommelseseffekt
 • Letvægtsmateriale 
 • Lav selvafladning

 

De særlige fordele ved AP-batterier omfatter:  

 

 • Nem integration i STIHL connected takket være den integrerede Bluetooth-grænseflade på AP 300 S og AP 500S
 • Indikator for opladningstilstand via fire grønne LED-lys 
 • Kan bruges i regnvejr

 

Batterifordele i brug

De højtydende professionelle batterier skal opfylde forskellige krav afhængigt af aktivitetsområdet og udvise forskellige styrker inden for specifikke anvendelsesområder.

En mand giver et STIHL-batteri til sin kollega, som begge står bag et køretøjslad, hvorpå der bl.a. ligger en bottTainer og en STIHL-batterimotorsav samt andre elværktøjer.

Der kræves et bredt udvalg af udstyr til arbejde i private haver.

Private haver

Arbejde med batteriværktøj i private haver kræver et bredt udvalg af elværktøj. Alle nødvendige værktøjer kan betjenes med AP-systemet. Som hovedregel bruges de enkelte elværktøjer kun i kort tid, så batteriets levetid er mere end tilstrækkelig. 

Ved anvendelse i private haver, opvejer fordelene ved de brugervenlige, fleksible batteridrevne værktøjer fordelene ved benzindrevne værktøjer, da de kan bruges uden at forårsage støj eller ubehagelig lugt.

Oplev batteridrevne elværktøjer til private haver

En mand iført beskyttelsesudstyr saver en træstamme i et grønt område med en STIHL batterimotorsav

Kraftige batteridrevne motorsave er velegnede til trævedligeholdelse.

Trævedligeholdelse 

Til trævedligeholdelse i private og offentlige rum er der behov for lette, fleksible værktøjer, der kan betjenes støjsvagt og uden emissioner. Disse praktiske batteridrevne værktøjer kommer virkelig til deres ret, når det drejer sig om vedligeholdelsestrimning. Opstart uden startsnor er betydeligt hurtigere og nemmere end med traditionelt benzindrevet elværktøj.

En mand i arbejdsudstyr bruger en batteridrevet løvblæser til at fjerne blade fra en parksti

Med batteridrevne løvblæsere kan blade fjernes emissionsfrit.

Offentlige og større private haver

Havevedligeholdelse for privatkunder, banker og fonde, kirkegårde, boligkomplekser, boligparker og skoler stiller nogle krævende krav. Her er støjsvag, emissionsfri drift uden ubehagelig lugt særligt efterspurgt.  

Når det drejer sig om støj- og emissionskontrol, viser batteridrevne elværktøjer deres styrker sammenlignet med benzindrevne elværktøjer – både for kunderne og alle i arbejdsmiljøet.

Bestil batteridrevne elværktøjer til offentlige områder

Fleksibel og kraftfuld: STIHL batteriteknologi

Kraftfuld, professionel batteriteknologi fra STIHL giver lang batterilevetid samt intelligent energi- og opladningsstyring. Den kan bruges effektivt til landskabs-, have- og træpleje samt kommunalt arbejde. Nogle professionelle batterier og batteriværktøjer fremstilles også i Tyskland.

Driftstimer for professionelle batterier 

Nedenstående tabel viser driftstimerne for de professionelle batterier i enheden "op til ... minutter"1 for motorsavene for at give dig et hurtigt overblik. Værdierne for alle andre professionelle produkter kan findes i vores oversigt: Batterilevetid og opladningstider (driftstimer)

  AP 200
(187 Wh batteristrøm2 )
AP 300
(227 Wh batteristrøm2 )
AP 300 S
(281 Wh batteristrøm2 )
AP 500 S
(337 Wh batteristrøm2 )
MSA 160 C–B 42 min3 50 min 62 min 74 min
MSA 161 T 42 min3 50 min3 62 min 74 min
MSA 200 C–B 35 min4 40 min3 50 min 60 min
MSA 220 C–B 32 min4 37 min4 40 min3 48 min
MSA 220 T / MSA 220 TC–O 16 min4 25 min4 29 min3 34 min
MSA 300 / MSA 300 C–O - - - 20–44 min

1 Den angivne batterilevetid pr. opladning og arealspecifikationer er omtrentlige værdier og kan variere afhængigt af, hvordan værktøjet bruges, og hvad der skæres.
2 Energiindhold i henhold til celleproducentens specifikationer. Den faktiske effektkapacitet, der er tilgængelig under drift, er lavere for at øge levetiden.
3 Anbefalet skæreudstyr
4 Reduceret værktøjsydelse

Bemærk, at batteriets driftstider og arealspecifikationer for hver batteriopladning er estimater og kan variere afhængigt af, hvordan værktøjet bruges, og hvad der skæres.

AP 500 S 

AP 500 S sætter nye standarder med sin innovative power-laminat-teknologi. De unikke og robuste celler giver mere effekt og kapacitet. Desuden giver teknologien dobbelt så lang levetid og dobbelt så mange mulige opladningscyklusser sammenlignet med alle andre STIHL-batterier.

Innovative opladningsløsninger

Med STIHL kan du nemt holde styr på og oplade den batteridrevne flåde fleksibelt. Uanset om du er på værkstedet, på kontoret eller på farten under arbejdet – du finder den ideelle opladningsløsning til ethvert behov.

En mand bruger en bærbar computer på et værksted.

STIHL connected – fordele ved netværksforbindelse  

Med STIHL connected har du altid overblik over dine netværksforbundne maskiner – også når du er på farten. Det gør det nemmere for dig at overholde vedligeholdelsesintervallerne – både for medarbejdernes sikkerhed og for at forlænge levetiden på dit værktøj. Det gør det også muligt at udskifte værktøjer i tide, når der er behov for det, hvilket minimerer nedetiden.

STIHL AR 2000 L- og AR 3000 L-rygsækbatterierne samt STIHL AP 500 S- og AP 300 S-batterierne kan tilsluttes og administreres som et elværktøj via en integreret Bluetooth®-grænseflade. Det betyder, at brugsvarigheden og serienummeret hurtigt kan ses i STIHL connected-appen og i STIHL connected-portalen. Med batterierne STIHL AP 300 S og AP 500 S er det også muligt at evaluere batteristatusdata som f.eks. opladningscyklusser, sundhedstilstand og – i tilfælde af AP 300 S – ladetilstand.

Find dit batteridrevne værktøj

Endnu mere for teknologientusiaster