STIHL advarer imod forfalskninger

Vær forsigtig: Tilsyneladende røverkøb kan ende med at blive rigtigt dyre, for sammen med prisen på forfalskede save falder også levetiden, ydeevnen og frem for alt sikkerheden. Det er imidlertid ikke altid, at forfalskninger tilbydes til lave priser. I mange tilfælde ligger priserne kun en smule under priserne på de originale produkter. På denne måde vil man skabe et indtryk af, at der er tale om originale STIHL-produkter.

Plagiater er et væsentligt fareelement

Hvor STIHL-produkter bl.a. udmærker sig ved strenge kvalitets- og sikkerhedsstandarder, er det ikke tilfældet for plagiater. I mange tilfælde er maskinerne allerede efter kort tid ikke længere driftsegnede, og som følge af manglende adgang til reservedele kan de ikke repareres. Derudover er sikkerhedsrelevante anordninger defekte eller mangler helt. Således var f.eks. håndbeskyttelsen til den automatiske kædebremse – en motorsavs vigtigste sikkerhedsanordning – allerede knækket af ved udpakning af en forfalsket sav.

Det er frem for alt STIHL-motorsave, der er kommet i forfalskernes søgelys. Plagiaterne stammer oftest fra Kina og minder især på grund af de orange/lysegrå farver meget om de originale STIHL-produkter. Derudover bliver købere narret med anbringelsen af forfalskede mærkater med varemærket "STIHL", og i visse tilfælde påsættes der endda kendte modelbetegnelser som f.eks. "MS 440". Disse motorsave har ud over farverne og modelbetegnelsen intet som helst med de originale STIHL-save at gøre.

Hvordan beskytter du dig?

Særligt såkaldte gade-, loppemarkeds- eller bagagerumskøb er altid sikre tegn på forfalskede, kvalitativt mindreværdige og risikable produkter. Det samme gælder for tilbud på nye produkter på internettet. STIHL-produkter sælges udelukkende via autoriserede forhandlere, hvilket er en garanti for originalitet, service og god rådgivning. Hos din STIHL-forhandler kan du være sikker på, at du ikke får billige kopier, men 100 procent STIHL-kvalitet.

Bemærk:

I tvivlstilfælde bedes du henvende dig til din forhandler. Vi besvarer gerne spørgsmål info@stihl.dk