Frø

Rigtig frøblanding.

Græsplæner består af en blanding af forskellige græssorter. Kendte navne som "Gardens pride", en Wembley-græsplæne eller "Evergreen" er ikke nok til at skabe en drømmeplæne. Afhængig af anvendelsesformålet, placeringen og jordbunden er nogle græsarter og -sorter bedre i blanding. Græsplænen ved huset skal f.eks kunne belastes og være nem at pleje.

Her egner sig græsblandinger af rajgræs, eng-rapgræs og rød svingel. Det smalbladede rajgræs vokser hurtigt og har en stor slidstyrke. Det bredbladede eng-rapgræs tåler megen belastning og er velegnet til granulering. Den finbladede rød vingel tåler et kraftigt snit samt skygge. Rajgræs vokser hurtigt og har en stor slidstyrke, men bliver ikke så tæt som eng-rapgræs der tåler megen belastning og som vokser langsommere.

Begge sorter er velegnet til granulering. Den finbladede rød svingel er en god blandingspartner og tåler også skygge, hvis den ikke hele tiden klippes for kort. Høje hække, mure eller træer tager ofte meget lys og i skyggeområder dannes der ofte mos. Græs som mosebunke (dechampsia cespitosa) eller lundrapgræs (poa nemoralis) er gode arter til mere skyggefulde områder.

Tip:

For at planterne skal kunne yde så meget som muligt for den livsnødvendige fotosyntese, bør klippehøjden på skyggefulde steder ikke ligge under 5 cm. på den måde undgår man at mossen breder sig.

Verdensmestrene.

De fleste store fodboldbaner består af ca. 75 % langsomt voksende Eng-rapgræs (Poa pratensis). De kraftige udløbere under jorden danner en bred stabil basis. Rajgræs (Lolium perenne) blandes i med ca 25 %. Det vokser hurtigt, og sikrer en perfekt optisk overflade.

Poa pratensis
Rød svingel
Eng-rapgræs
Festuca rubra
Rød svingel
Festuca, blåsvingel
Lolium perenne
Engelskt rajgræs
Rajgræs
Blad Mellembred Meget fin Smal
Vækst Langsom Mellem Meget hurtig
Vækstform Underjordiske udløbere Buskagtig, korte udløbere Buskagtig, korte udløbere
Placering Meget lys Kan klare skygge Meget lys
Krav til næringsstof Høj Ringe Høj
Snit Ingen dyb skæring Normalt til dyb Normal, frynser
Belastbarhed Stor, kan betrædes Middel, ringe belastningsevne Meget god, god belastningsevne
Anvendelse Slidstærk- og normal græsplæne Normal- og pyntegræsplæne Sport- og legegræsplæne
Egnet til granulering God Mindre godt God

Din browser har ikke Flash-Player installeret. Du kan downloade den gratis