Anlægning af græsplæne

Èn gang - men på den rigtige måde. Anlægning af græsplæne

I dårlig jord kan der ikke vokse en flot græsplæne. Ved ny- og ombygninger med byggerester med et lag tæt, sur ler vokser der ikke noget græs, kun ukrudt. Lerede jordbunde bør løsnes og tørres med sand og tørv. Ved for meget sand kan jorden tørre for meget ud, derfor forbedres vandforsyningskapaciteten gennem tilførsel af tørv og kompost. Hvis jorden er for sur, med en pH-værdi på under 5,5, skal der tilføres kalk. Dette forebygger også mos.

Trin 1 af 6: Løsn jorden

Løsn hård jord med en jordfræser. Fjern sten og rødder. Tilfør sand eller tørv ved behov og riv det løst i.

Trin 2 af 6: Rekompression

Nu skal jorden sætte sig et stykke tid. Rekompressionen, som man ved tørt vejr kan udføre med en let valse, forhindrer senere fordybninger og ujævnheder.

Trin 3 af 6: Udjævning

Ujævne steder skal udjævnes med en rive. Jorden skal være smuldrende, så græsfrøene bedre kan gro til.

Trin 4 af 6: Såning

Fordel græsfrø og startgødning med en spredemaskine eller med øvet hånd. Så hellere for lidt end for meget, ca. 15-20 g/m2 . For tætstående græsplanter generer hinanden.

Trin 5 af 6: Tromle

Det jævnt udsående græs trykkes let og maksimalt 1 cm ned I jorden med en havetromle.

Trin 6 af 6: Vanding

De forskellige græsarter I en blanding spirer på forskellig vis. Rajgræs spirer inden for en uge, rød svingel efter to uger og rapgræs efter ca. tre uger. Hold derfor det øverste lag jord konstant fugtigt med en fin stråle eller små dråber, så de følsomme kim ikke tørrer ud.

Tip:

En ny græsplæne skal beskyttes længst mulig mod belastning. I begyndelsen skal der klippes sjældent, og altid vandes ofte.

Din browser har ikke Flash-Player installeret. Du kan downloade den gratis