Bioklipning

Bioklipningen.

Et langsigtet forsøg på vegne af VIKING om jordforhold, og på universitetet i Wien-Esslingen gav entydige resultater. Over en periode på fire år blev der klippet et areal på 1.000 m2 med en plæneklipper med opsamler, og græsafklippet blev fjernet, uden at gøde regelmæssigt med mineralgødning (2). Parallellt blev der bioklippet på et tilsvarende areal med en VIKING multi-klipper, og græsafklippet blev efterladt på plænen (1).

Resultatet:

  • Tættere og mere jævn græsbund og flottere grøn med bioklipning 21 gange pr. sæson over hele vækstsæsonen
  • større virkning end mineralgødning som gøres fire gange i sæsonen i vækstperioden:
  • de udnytter næringsstofferne både sammensætnings- og mængdemæssigt præcis til det behov jordbunden havde

God for miljøet.:

Takket være den organiske binding af kvælstof I græsafklippet forhindres at overskydende kvælstof kommer ud i naturen. Næringsstofferne frigøres langsomt og jævnt, og store mængder gødning spares - det skåner både pengepungen og miljøet.

Bioklip reducerer dannelsen af græsafklip og giver bedre vækst til græsset. En græsplæne som får tilstrækkelig med gødning efterlader ikke plads til ukrudt og mos. Den oprindelige artssammensætning bevares intakt. På den mineralgødede referenceplæne som blev klippet med en plæneklipper med opsamler, var artsforandringen efter fire år markant, hvilket banede vejen for græstæppet.

Din browser har ikke Flash-Player installeret. Du kan downloade den gratis