Anlægning af græsplæne

Udsåning af græsfrø

Græs kan sås fra ca. marts til midten af juni, og fra midten af august til begyndelsen af oktober. Efteråret er optimalt, eftersom det regner tilstrækkeligt, og jorden har lagret sommerens varme. Græsfrøene gror bedst i en jordtemperatur på minst 10° C. Jorden opnår ikke altid den temperatur i marts. på den anden side, kan det allerede i maj være så varmt og tørt at jorden ikke bliver tør.

En frømængde på 15 til 20 g/m2 rækker til en tæt græsplæne, hvis det er en god blanding. hvis man bruger en billig blandning , kræves der mere. De første gange man gøder, bliver de nye planter forsynet med vigtig næring de første uger: de får kraftige rødder og skud. I de to første uger skal græsplænen holdes rigelig fugtig ned til en dybde på 5 cm.

Rullegræs

Når det skal gå hurtigt, er rullegræs et rigtig godt alternativ. Det levereres komplet, færdigt og kan lægges ud næsten hele året på forberedt jord. Derefter skal græsset trædes fast eller valses og vandes rigeligt. Rulle- eller færdiggræs er slidstærkt på meget kort tid.

Det bedste er, at købe ved en lokal producent, så der ikke går for lang tid mellem høst og udlægning. Færdiggræs sparer ca. et års arbejde i planlægning og udførelse og er en garanti for en græsplæne uden ukrudt.

Din browser har ikke Flash-Player installeret. Du kan downloade den gratis